Δείτε αναλυτικά ποιους όρους αποδέχεται ο Αλέξης Τσίπρας

FT: Ο Τσίπρας δέχεται τους όρους των δανειστών, προσαρμοσμένους στη νέα ελληνική πρότασηΟ Αλέξης Τσίπρας θα αποδεχθεί τους όρους των πιστωτών που βρίσκονται στο τραπέζι των...
συζητήσεων, με κάποιες αλλαγές, σύμφωνα με επιστολή του πρωθυπουργού προς τους θεσμούς, την οποία και αποκαλύπτουν οι Financial Times.

Κάνουμε LIKE και SHARE στη σελίδα ''OXI στον Εθνικό Διχασμό'' και στέλνουμε μήνυμα!

Η επιστολή των δύο σελίδων, αποστέλλεται στους προϊσταμένους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως αποκαλύπτει ο Peter Spiegel.

Υπενθυμίζουμε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να συνεδριάσουν στις 18:30 (ώρα Ελλάδας) για να συζητήσουν τη νέα πρόταση του πρωθυπουργού.

«Σας γράφω για να σας πληροφορήσω για τη θέση της Ελλάδας στη λίστα των προαπαιτούμενων δράσεων του Staff Level Agreement, όπως δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 28 Ιουνίου 2015», αναφέρει, αρχικά, στην επιστολή του ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αποδεχτεί αυτό το Staff Level Agreement υπό τον όρο των ακόλουθων τροποποιήσεων, προσθηκών ή διευκρινίσεων, ως μέρος μίας επέκτασης του παρόντος προγράμματος του EFSF και της νέας συμφωνίας δανεισμού από τον ESM, για την οποία κατατέθηκε αίτημα σήμερα, Τρίτη 30 Ιουνίου 2015», προσθέτει.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

«Όπως θα παρατηρήσετε, οι τροποποιήσεις μας είναι συγκεκριμένες και σέβονται πλήρως την ευρωστία και αξιοπιστία του σχεδίου του συνολικού προγράμματος», υπογραμμίζει.

Η επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού σημειώνει πως η Αθήνα θα αποδεχθεί όλες τις μεταρρυθμίσεις στο ΦΠΑ, με εξαίρεση το καθεστώς των νησιών, ενώ στο επίμαχο θέμα της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, ζητά οι αλλαγές στις πρόωρες συντάξεις να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο.

Ζητά, επίσης, το ΕΚΑΣ να μην καταργηθεί από το Δεκέμβριο του 2019, αλλά σταδιακά.

Πηγή: Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Τσίπρας: Η Ελλάδα αποδέχεται τους όρους των πιστωτών


Βόμβα Σκουρλέτη: "Κλειστές οι τράπεζες και μετά τη Δευτέρα"


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Δείτε ποιο είναι το όριο αναλήψεως μετρητών στα ATM της Βουλής!


Απίστευτη δήλωση Μπουτάρη για Ζωή Κωνσταντοπούλου!!!


Εικόνες ντροπής: Ουρές και λιποθυμίες συνταξιούχων για 120 ευρώ


ΕΚΤΑΚΤΟ: Δεν μπήκαν τα χρήματα των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ


Σε 10 σημεία τι σημαίνει η μη πληρωμή του ΔΝΤ από την Αθήνα


Τι θα ισχύει για τράπεζες και καταθέσεις από την Τετάρτη 8 Ιουλίου!


Λαγκάρντ: Είμαι στενοχωρημένη, βοήθησα την Ελλάδα, δεν έτυχα καλής αντιμετώπισης


Οι έξι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης


Ετικέτες , , ,